OP 13 december 2011 werd in de Koninklijke Schouwburg te Den Haag onder grote belangstelling van personen uit de toneel- en cultuurwereld Olga's olieverfschilderij met portret van de Haagse regisseur en theaterman Erik Vos onthuld door de wethouder voor cultuur uit Den Haag. In de ruim 100-jarige geschiedenis van de Koninklijke Schouwburg werden tot nu toe 30 geschilderde portretten opgenomen in de portretgalerij. Het portret van Erik Vos is nummer 31 in de reeks. Uit een viertal kandidaten werd Olga unaniem verkozen om het portret te schilderen.Die verkiezing was gebaseerd op het afgebeelde oeuvre in de monografieën van de 4 kunstenaars. Erik Vos waardeerde bij Olga vooral het verwerken van een portret in een omgeving die relevant is voor de belevingswereld van de geportretteerde.
Met enige schroom aanvaardde Olga de eervolle opdracht. Het uiteindelijke resultaat stemde alle betrokkenen meer dan tevreden.
In het AD/Haagsche Courant van 15 december 2011 schrijft J.P.Bresser: "Om dat alles en nog veel meer hoort zijn portret van Olga van Buul in de eregalerij thuis........Hij zit als toeschouwer en regisseur in zijn eigen schilderij, alsof hij in het decor zit van een voorstelling van zijn wereld. Dat maakt het portret zo bijzonder."

Olga zal zich nog meer dan voorheen afficheren als portretschilderes. "Het leuke aan portretschilderen is de spanning en de uitdaging om het wezenlijke van een persoon te verbeelden" aldus Olga van Buul.

In 2010 verscheen de monografie "Olga van Buul passies in verf gevangen". De monografie is geschreven door Mimi en Peter van Waterschoot van der Gracht. Verder zijn er tekstbijdragen van Anneke Kuyper, beeldend kunstenares en oud-docente op enkele Kunstacademies, van Janna van Zon, bekend publiciste op het gebied van de realistische kunst en van Titus M Eliëns, hoofd collecties van het Haags Gemeentemuseum en hoogleraar te Leiden.
Het boek is verkrijgbaar in de museumwinkel van Museum van Lien te Fijnaart en bij Olga van Buul (via contact webpagina).